Australische computersoftware prijzen ‘te hoog’

De ACCC heeft onlangs een rapport uitgebracht aan de federale overheid in 1999 de naam ‘potentiële consument Bneefits van Intrekking van de invoer Bepalingen van de Copyright Act 1968’ geactualiseerd.

Windows 10, Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren; mobiliteit; Razer verfrist Blade, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics, hardware, Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 converteerbare laptop, Windows 10, Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ toets te bouwen 14.915 nu beschikbaar voor pC’s, telefoons

Het rapport volgt de invoering van een wet de Auteurswet te wijzigen voor de parallelimport van rechtmatig geproduceerde boeken, het geluid van de overheid, opnamen en software producten, met inbegrip van computer-based games.

De ACCC gelooft “de bepalingen invoer van de Auteurswet concurrentie ten nadele van de consument te beperken door het verlenen van een import monopolie; rechthebbenden.

De laatste spot prijsvergelijkingen blijkt dat ondanks de recente daling van de waarde van de Australische dollar, Australiërs zijn nog steeds het betalen van ongeveer 12 procent meer, gemiddeld, voor toonaangevende business software dan de Verenigde Staten tegenhangers, “zei een ACCC verklaring.

Volgens het rapport, in de tien jaar in de aanloop naar 1998, Australiërs betalen 27 procent meer voor zakelijke software en 33 procent meer voor PC computer; games dan de Verenigde Staten.

Liefhebbers van de populaire pc-games betalen ongeveer 20 procent meer dan in het Verenigd Koninkrijk en 5 procent meer dan Nieuw-Zeeland, “aldus het rapport.

De ACCC beveelt dat de bepalingen invoer van de Wet op Auteursrecht worden ingetrokken.

Microsoft’s Surface all-in-one PC zei aan de kop van oktober hardware te lanceren

Razer Blade verfrist, Blade Stealth laptops met Intel Kaby Lake CPU, Nvidia Pascal graphics

Lenovo beefs up PC aanbod met 2-in-1 tablet Yoga Book, Yoga 910 convertible laptop

Microsoft’s Windows 10 ‘Redstone 2’ proef build 14915 nu beschikbaar voor PC’s, telefoons