BlackBerry kranen Bing aan de macht te zoeken en kaarten

Microsoft CEO Steve Ballmer maakte een verrassing verschijning op de BlackBerry World 2011 keynote in Orlando op dinsdag en kondigde een nieuw partnerschap tussen Microsoft en Research and Motion dat Bing de standaard zoekmachine en kaarten provider voor BlackBerry-toestellen zal maken. Dit zal beginnen te laten zien op BlackBerry-smartphones later dit jaar.

Top 5 gratis PlayBook apps; RIM PlayBook updates met BBM, Video Chat en beginscherm bookmark sneltoetsen; BlackBerry OS 7: Hoe kunt u uw smartphone verkopen Osborne; BlackBerry Balance rustig muren af ​​zakelijke en persoonlijke gegevens

Na de toetreding tot RIM co-CEO Mike Lazaridis op het podium, Ballmer aangekondigd, “We gaan op unieke wijze te investeren in het BlackBerry-platform in aanvulling op onze eigen platform.”

De twee bedrijven gaan deze zoekopdracht / maps partnerschap uit te breiden tot “augmented reality” te brengen – een combinatie van kaarten, GPS, foto zoeken, en nog veel meer – om het BlackBerry-platform. Ze zijn ook van plan om deze te integreren met BlackBerry Messenger (BBM), populaire combinatie RIM’s tussen IM en sociale netwerken.

Apple, Twitter’s reactie op de Apple Launch, Smartphones, Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods; mobiliteit; Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren, veiligheid, Android lockscreen bypass: Google flarden fout op de Nexus 5X telefoons

: Bing te zoeken standaard op nieuwe Blackberry-telefoons worden

We zijn super toegewijd om te innoveren met Bing en BlackBerry, “zei Ballmer.” Dit gaat veel verder dan een zoekvak. Het is over het geven van echte mensen echte instrumenten om hen te helpen dingen gedaan krijgt.

Photo credit: Jason Hiner

Ballmer zei dat dit zijn eerste keer op BlackBerry World, die viert haar 10e verjaardag dit jaar, maar als hij liep van het podium zei hij: “We komen terug.” Dat klinkt als RIM en Microsoft een partnerschap op lange termijn hebben ondertekend.

Zoals mijn collega Larry Dignan grapte, Microsoft is nu de vriend om alle noodlijdende smartphone makers.

Meer BlackBerry Wereld dekking

Twitter’s reactie op de Apple Launch

Hands on met de iPhone 7, nieuwe Apple Watch, en AirPods

Last-minute iPhone 7 geruchten wijzen op waterbestendigheid, vijf kleuren

Android lockscreen bypass: Google patcht lek op de Nexus 5X telefoons