Coalitieregering ‘chaotische’ in ‘slecht beheerd’ bewaarplicht plannen

De overheid heeft chaotische gehandeld in de aankondiging van een massale verplichte gegevensbewaring regime zonder details over welke gegevens daadwerkelijk moet worden bewaard, volgens iiNet.

In de 24 uur, omdat premier Tony Abbott en de procureur-generaal George Brandis stapte in een persconferentie van de kamer in Parliament House, om de plannen aan te kondigen, om een ​​massale bewaarplicht regeling uit te voeren, hebben Abbott, Brandis, en de minister van Buitenlandse Zaken van Julie Bishop alle aangeboden tegenstrijdige definities van wat “data” telecombedrijven zou moeten behouden voor de toegang van overheidsinstanties voor de rechtshandhaving onderzoeken.

Onder het huidige systeem, kan de overheid van gemeenten, het welzijn van dieren groepen tot ASIO toegang bellijst data zonder een bevel.

De omvang van de dataset, de lengte van tijd dat de gegevens worden bewaard, en welke overheidsinstellingen zal toegang tot die gegevens in het kader van het nieuwe systeem wordt ontwikkeld door de overheid al een mysterie blijven.

Veiligheid; FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren, veiligheid, WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging vast te stellen; beveiliging; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, Pentagon bekritiseerd voor cyber -emergency reactie van de overheid waakhond

Brandis vanmorgen zei dat het zou gewoon e-mail en bel herkomst, bestemming en tijd, maar, Abbott vermeld; vanochtend het kan ook surfen op het web geschiedenis bevatten.

Naar verluidt heeft het kantoor van de premier teruggekomen op deze reacties waarin staat dat de toegang tot het web browsing geschiedenis zou een bevel vereisen echter zowel Abbott en Brandis ‘kantoren niet hebben gereageerd op een verzoek om commentaar van de website.

De internet service providers, die nodig zou zijn om de gegevens op te slaan blijven ook in het duister over het voorstel van de regering per dag sinds de aankondiging. Het is wel verstaan ​​dat de regering het orgaan van de industrie, de Communications Alliance heeft verteld, dat ISP’s zullen worden geïnformeerd, maar iiNet chief regelgevende officer Steve Dalby zei toch had hij te horen van de overheid.

“De meeste van de informatie die we krijgen van de media,” zei hij.

Dalby had nog niet gehoord van de minister die verantwoordelijk is voor de telecommunicatiesector, Communicatie Minister Malcolm Turnbull, die gisteren, werd getrompetter van een rapport in de oorspronkelijke NBN planningsproces, dat zei dat de Labour-regering omgaat met de planning van de NBN werd “gehaast, chaotisch , en onvoldoende “. Dalby zei vandaag dat de coalitieregering was chaotisch op het bewaren van gegevens.

Het is niet alsof dit niet een controversieel onderwerp. Het is niet behulpzaam dus chaotisch, en zo slecht beheerd een proces dat zelfs binnen de overheid is er onduidelijkheid over wat nodig is om te zijn.

Dalby zei dat de enige schriftelijke bewijzen van datasets wilde door de overheid was een document verstrekt aan de ISP’s van de procureur-generaal van het departement, dat vraagt ​​om alle herkomst en de bestemming adressen voor alle call records, internet-records, e-administratie en diensten, waaronder VoIP .; “Het was vrij breed. Het was in feite zeggen:” we willen alles ‘. Het was zeker zeggen dat ze wilden het op alle klanten, niet een subset.

Anders dan dat, zei hij dat hij was alleen bewust van tegenstrijdige verklaringen van de regering die telecombedrijven alleen gevraagd om te behouden wat ze al houden, of wil de overheid de bedrijven om de nog-undefined “metadata” te houden, maar niet de inhoud van communicatie.

iiNet, die Dalby zei heeft een 15 procent marktaandeel, heeft ongeveer 3 petabytes aan data die over het netwerk elke dag, en het is schat dat het bedrijf nodig zou hebben om te strippen ongeveer 1 Petabyte van deze gegevens te behouden als metadata.

Australië’s grootste telecommunicatiebedrijf, Telstra, vertelde de website vandaag aan dat het niet in staat was om te reageren op het bewaren van gegevens voorstellen zonder te worden verstrekt detail over de voorstellen.

Turnbull moet nog commentaar op het voorstel, omdat kabinet gaf een “in principe” de goedkeuring van de bewaarplicht regime gisteren. Volgens The Conversation, het voorstel veroorzaakte een “interne opblazen” tijdens de vergadering kabinet.

FBI arrestaties vermeende leden van Crackas With Attitude voor het hacken van de VS Gov’t ambtenaren

WordPress dringt er bij gebruikers in staat om nu te werken om kritieke gaten in de beveiliging op te lossen

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

Pentagon bekritiseerd voor cyber-rampenbestrijding door de overheid waakhond