Dell afwijst low-end PC biz, mist Q3 schattingen

Dell gemiste derde kwartaal de geraamde ontvangsten na het weglopen van $ 2 miljard aan potentiƫle verkoop PC te focussen op meer winstgevende zakelijke kansen.

In een donderdag rapport van Bloomberg, de pc-maker gaf miljarden op “low-value” PC mogelijkheden in een poging om de marges te behouden, volgens Dell’s vice-voorzitter Jeff Clarke. Dit droeg bij aan het derde kwartaal de omzet dalen tot US $ 15370000000, vanaf US $ 15390000000 een jaar eerder. Analisten hadden eerder geprojecteerde US $ 15700000000 voor het bedrijf, het rapport vermeld.

Terwijl de Texas gevestigde bedrijf verslaan winst ramingen voor het derde kwartaal, vertelde de beleggers verwachten tragere omzetgroei voor de rest van het jaar.

Dit komt omdat Dell is het hebben te maken met een harde schijf tekort veroorzaakt door de overstromingen in Thailand, en ook geconfronteerd met prijsconcurrentie met PC marktleider Hewlett-Packard (HP), het rapport vermeld. Daardoor wordt het steeds kiezen voor de low-end PC markt omzeilen ten gunste van servers, diensten en netwerkapparatuur.

iPhone; Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, hardware, Raspberry Pi vliegt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel, iPhone, A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s

“Ze liep weg van onrendabele handelsactiviteiten. Het klinkt als HP kreeg echt agressief over de prijsstelling,” Jayson Noland, een analist van Robert W Baird, zei Bloomberg.

Hoe veilig veeg je iPhone voor wederverkoop

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Raspberry Pi raakt tien miljoen omzet, viert met ‘premium’ bundel

A10 Fusion: De siliconen aandrijven nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus Apple’s