Duidelijke en directe begeleiding ‘voor cloud computing

“Ik ben echt verbaasd als mensen zeggen dat ze niet SOA nu aan het doen, ze doen ‘cloud’. Uitspraken als die echt betrekking hebben op mij. Omdat het een gebrek aan begrip dat dit op geen enkele wijze concurrerende of alternatieve benaderingen van gebouw en evoluerende IT-bedrijven weerspiegelt. Het is het tegenovergestelde. ”

Dat zijn de waarschuwende woorden van Thomas Erl, co-auteur van het zojuist verschenen boek, Cloud Computing: Concepts, Technology & Architecture, die erop wijst dat een groot deel van de werkzaamheden die plaatsvond achter het creëren en bouwen van service-oriented architecture nu bedient beter te plannen en implementeren van cloud computing-systemen-enabled. Ik sprak onlangs met Thomas, die ook CEO van Arcitura Education, een SOA een cloud-certificering en trainingsbureau, over de zich ontwikkelende cloud architectuur ruimte, evenals zijn nieuwste boek.

Terwijl de laatste Cloud Computing boek niet SOA per se noemen, zijn de best practices beschreven in het werk gebaseerd op jaren van onderzoek en toepassingen van service-oriented principes. Thomas, die gedocumenteerd en gepubliceerd honderden service-oriented architecture patronen om de SOApatterns.org terrein en een complementaire boek, is ook het leiden van een soortgelijke inspanning voor cloud patronen. “De cloud computing design patterns catalogus heeft nu ongeveer 40 tot 45 patronen die zijn gedocumenteerd,” zegt hij. “Dat alles is ontstaan ​​uit onderzoek dat voor de cloud architect certificatieprogramma dat we hebben gedaan met Cloud School (aangeboden via Arictura) werd uitgevoerd, daarna werd gepubliceerd cloudpatterns.org, direct naast wat we deden met SOApatterns.org. Dus het volgen van een vergelijkbaar pad. de SOA design patterns is voortgekomen uit de fon SOA architect programma, het cloud computing-design patterns ontpopt als een wolk architect programma. ” Uiteindelijk, Thomas hoopt om ongeveer 80 patronen afgerond, evenals een follow-up boek te hebben.

De huidige cloud computing boek, co-auteur met Zaigham Mahmood en Ricardo Puttini, wijst op zowel de kansen en uitdagingen cloud computing presenteert zowel de IT en zakelijke leiders. Zoals de auteurs merken in het begin van het boek

Wolk, Cloud computing opgroeit, een API in een tijd, Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux-distro, Cloud; Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid, Cloud, Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie

Door gebruik te maken van cloud-omgevingen om IT-middelen hoge beschikbaarheid en betrouwbaarder te maken, zijn organisaties in staat om te waarborgen de kwaliteit van de dienstverlening aan klanten te verhogen en verder te verminderen of te voorkomen dat potentiële verlies van het bedrijfsleven als gevolg van onvoorziene runtime fouten …. “Echter,” cloud-omgevingen kunnen introduceren verschillende veiligheidsniveaus uitdagingen, waarvan sommige betrekking hebben op overlappende vertrouwen grenzen opgelegd door een cloud provider het delen van IT-resources met meerdere cloud consumenten.

Voortbouwend op SOA patronen, cloud patronen “toe te voegen een hele laag van diepte aan de patronen catalogus dat we niet samen met de SOA catalogus”, zegt Thomas. “Omdat de SOA catalogus is meer informatie over de toepassing en de oprichting van een paradigma, terwijl de cloud computing-ontwerp patroon catalogus is meer informatie over het opzetten en toepassen van technologie onafhankelijk van paradigma.

De strategische doelstellingen in verband met SOA zijn “afhankelijk van succesvolle delen van de logica, het normaliseren van de logica, het stroomlijnen van de IT-onderneming, en het maximaliseren van de mogelijkheden om gebruik te maken dat roi en responsiviteit en flexibiliteit doeleinden,” vervolgt Thomas. “Er is nog nooit een groter potentieel om te beseffen dat zijn dan er nu met cloud-gebaseerde middelen die dynamische en extreem hoge schaalbaarheid kunnen bieden. De elasticiteit kenmerk van cloud biedt de mogelijkheid om shared service die er zijn dat vrijwel onbeperkte hergebruik potentieel zetten . En als je de twee correct te trouwen, kun je precies dezelfde originele strategische doelen van SOA te realiseren in grotere mate dan ooit tevoren door het gebruik van cloud-gebaseerde technologie.

Nogmaals, terwijl de Cloud Computing boek richt zich op cloud computing en niet praten over SOA, de evolutie van de ene naar de andere is duidelijk, Thomas toevoegt. “Na ongeveer SOA geschreven, en nu hebben geschreven ablut cloud computing, die aansluitpunten net werd zo duidelijk voor mij, want het is ik weet zeker dat velen die deze gebieden te begrijpen. Ik denk dat het zeer de moeite waard de tijd neemt om SOA te begrijpen , in het bijzonder met organisaties op zoek naar grotere investeringen in cloud-omgevingen te maken.

Als je SOA genoeg vanuit een strategisch perspectief, en een technisch perspectief te begrijpen, zul je in staat zijn om die puntjes op uw eigen verbinding alleen door het begrijpen van cloud computing van die abstracte perspectief. SOA is natuurlijk een vendor-neutrale architectonisch model. Door het minimaliseren van afhankelijkheden om de technologie naar de cloud-omgeving, je echt geven de organisatie de best mogelijke kans om niet alleen een return on investment van de organisatorische wendbaarheid te verhogen met wat ze te bouwen, maar ook om de levensduur van hun investeringen te maximaliseren. Dat is waar SOA geeft je die zeer duidelijke en directe begeleiding.

Cloud computing groeit op, een API in een tijd

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Twilio rolt nieuw bedrijfsplan veelbelovende meer behendigheid

Intel, Ericsson uit te breiden samenwerking te richten op media-industrie