Facebook uitbreiding van Iowa datacenter footprint

Meer gebruikers kunnen vertalen in meer data. Facebook heeft, meer dan 1280000000 gebruikers wereldwijd, en het tellen, zodat men kon raden hoeveel gegevens die minuut genereert per minuut.

Meer over Facebook’s infrastructuur

Zo is ‘s werelds grootste sociale netwerk uitbreiden van haar home-grown datacenter mogelijkheden wederom met een aantal extra onroerend goed aan de big data last schouder.

Dit keer is de doellocatie is in Altoona, Iowa.

De Menlo Park, Californië op het hoofdkantoor bedrijf heeft ook datacenters opgezet in Oregon, North Carolina, en Luleå, Zweden, waarvan de laatste was de meest recente worden uitgebreid.

Weerspiegelt de stempel geest van het delen (in elk facet van het woord); Facebook onlangs onthuld; een eigen Ikea-stijl blauwdrukken voor een out-of-the-box stijl voor datacenter-implementaties.

De Luleå locatie zal dienen als model voor de nieuwe architectuur begrip van de sociale media reus, omschreven als de “snelle inzet datacenter,” of RDDC voor kort.

Zoals voor Iowa, in afwachting van gemeenteraad goedkeuring, Facebook is van plan om het breken van de grond op de tweede datacenter gebouw, genaamd Altoona 2.

Altoona 1 plannen werden voor het eerst onthuld meer dan een jaar geleden.

Facebook Gegevens twee jaar werk aan te zetten standaard HTTPS Facebook legt uit hoe ‘TAO serveert sociale workloads, gegevens verzoeken; Facebook devs uitleggen hoe het in kaart gebruiker verbindingen met andere’ entiteiten; Facebook vertaalt natuurlijke taal-interface onder Graph zoeken Facebook engineers onthullen hoe Parse past in Platform, B2B strategieën bij het vrijgeven van nieuwe Social Graph-database ijkpunt: LinkBench Facebook onthult de ingrediënten achter App Center aanbeveling motor; Inzicht Eenhoorn: Een diepe duik in Facebook’s Graph Zoek

Sindsdien is de Altoona team genoteerd in een blog post op maandag dat meer dan 460 mensen hebben gewerkt aan het project, inloggen meer dan 435.000 uur in de voortgaande bouw van de 476.000 vierkante voet gebouw.

Altoona 2 is ontworpen om ruwweg weerspiegelen het eerste gebouw in grootte en indeling.

Voor een inside blik op Facebook’s datacenter in Forest City, N.C., sterk beïnvloed door de Open Compute Project, klikt u via de website ‘s, on-the-scene en slideshow-functie.

Afbeelding via Facebook

Data Management, Godan, het voeden van de wereld met open data; Big Data Analytics; DataRobot streeft naar laaghangend fruit van de gegevens wetenschap te automatiseren, Cloud, Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken, opslag, Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, heeft tot doel vervang technologie achter Zip

Godan, het voeden van de wereld met open data

DataRobot streeft naar laaghangend fruit van data science automatiseren

Connected, cloud-tijdperk heeft behoefte aan betere netwerken

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip