Hoe slecht uw business applicaties presteren?

Verschuldigd voor de formele release later deze week een studie uitgevoerd door Dimensional Research in opdracht van Precise bij SAP’s mei 2009 SAPPHIRE onthult een aantal opmerkelijke statistieken over systemen voor de prestaties en de responstijden voor het oplossen van problemen. 695 personen de enquête ingevuld. Enkele belangrijke metrics

Problemen bestaan ​​over de hele linie van ERP door middel van BI en CRM en supply chain management. Als het beeld op de top shows, BI leidt het veld met 63% rapportage kwesties, maar ERP komt een goede tweede met 59%. Ed Colonna, vice-president marketing bij Precise had dit te zeggen:. “We zijn niet op uit om een ​​pop bij SAP te nemen, maar het is uiterst moeilijk om harde gegevens als gevolg van prestaties Het is zorgwekkend dat 53% van de respondenten gebruikt handmatige methoden om de prestaties problemen op te lossen. ”

Terwijl de gegevens is relatief ‘ruwe’ we kunnen een aantal voorlopige conclusies trekken

Transactie prestatieproblemen zijn niet ongewoon in grote complexe systemen zodat tijdens deze studie worden SAP-klanten, is het waarschijnlijk dat Oracle, IBM en in mindere mate Microsoft klanten vergelijkbare resultaten op. Precieze heeft bijvoorbeeld het oplossen van vergelijkbare problemen voor PeopleSoft en Siebel klanten. Maar dat is geen excuus om niets te doen.

Toevallig was ik op een SAP Mentor oproep vandaag, waar het onderwerp van certificatie en onderwijs opgedoken – opnieuw. Ik was appallled te vernemen dat de nieuwe Niveau 1 deelgenoot certificering als een multiple choice tentamen wordt voorgesteld. Dit is iets dat kan worden gamed en daarom wordt als minder dan optimaal. Ook is SAP nu de nadruk op end to end business processen die een fundamenatally ander begrip van hoe een systeem ‘past’ bij elkaar dan dat we zeggen, een financiële of een CRM-expert nodig. Zoals Jon Reed, SAP onderwijs specialist rapporten

Bij Sapphire, ik Tweeted een opmerking hoorde van een consulting manager: “De silo-functionele geek is geschroefd.” Een manager bij een grote SAP-consulting partner vertelde me ook: “Ik kreeg een telefoontje van een klant die zei: ‘I don’ t wil een SD-consultant, ik wil een order-to-cash consultant. “Natuurlijk, dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Het is niet zo moeilijk om een ​​goede SD consultant vinden, maar het vinden van een uitstekende order-to-cash consultant is een andere zaak.

Duh?

In een follow-up e-mail, Jon Reed zei: “Ik ging naar Sapphire behoorlijk last van dit alles [de multiple choice kwestie] en is van plan om Leo te dagen op het omdat hij in onze laatste sessie in NYC had aangedrongen dat de certificering en SAP consultant kwaliteit ging hand in hand. ”

Als de kwaliteit problemen blijven bestaan, is het niet verwonderlijk dat bedrijven ondervinden problemen ze niet weten hoe ze op te lossen. Onderwijs, niet alleen over wat werkt, maar wat niet werkt, plus de oplossingen om ze op te lossen moet zeker hoog op de agenda van elke verantwoordelijke consultant zijn? Waarom zijn de verkopers dan niet nemen van een flinke voorsprong op deze plaats van het verlaten van het aan derden die moeite hebben om aandacht te krijgen?

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

30% rapportage duurt het dagen of weken om de typische problemen met de prestaties op te lossen;. 35% rapportage 3-5 incidenten per maand, 33% rapportage 1-2 met 8% rapportage bijna dagelijks kwesties;. 39% van de rapportage van de maandelijkse thema’s ook het melden van onopgeloste kwesties;. 80% meldt dat prestatieproblemen invloed hebben op de onderneming met 46% uiten van bezorgdheid over de verslechtering van de klanttevredenheid.

Grote aantallen klanten nog te upgraden naar de nieuwere versies, die de toegang tot Solutions Manager verlenen;. Terwijl SM kan worden gebruikt voor fix doeleinden, het is meer een implementatieprogramma dat ondanks zijn leeftijd nog moet groeien tot een instrument dat bestaande gebruikers kunnen tevredenheid voor dit doel. 36% van de respondenten waren SM gebruikers;. Er zijn vele redenen waarom een ​​bepaald probleem kan voordoen. Hoewel SAP rol maakte geen deel uit van het onderzoek, SAP heeft er een gewoonte van te proberen om eerste of het een maatwerk waarvoor de voorraad antwoord is ‘ons probleem niet achterhalen, dat is een adviesbureau opdracht; Configuration problemen geïntroduceerd tijdens de uitvoering – nogmaals, niet. ons probleem;. Klanten niet begrijpen van hun configuraties – 56% van de respondenten niet weet hoeveel tijd een transactie doorbrengt in het systeem van het record; Gebrek aan documentatie die grondig verklaart de gegevensstromen – documentatie is het laatste wat op to- elke uitvoerder’s. do lijst. Als het niet goed gedaan dan de klanten zijn benadeeld in hun begrip van het systeem;. Gebrek aan benchmarkgegevens om de prestaties te evalueren;. Onder par steun van SAP / uitvoerders / derden kunnen allemaal een rol in het veroorzaken van frustratie te spelen.

Enterprise Software;? TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september