Hoe werkt In50hrs profiteren Indian startups?

Een paar weken geleden had ik de gelegenheid om langs te komen bij de In50hrs dat gebeurde aan het ThoughtWorks kantoor in Pune. En dat is waar ik een kans om te voldoen aan Vijay Anand, oprichter van The Startup Centre en een kern-lid en organisator van In50hrs kreeg;. Voor degenen die niet weten, In50hrs, het is een idee-to-prototype gebeurtenis die er gebeurt voor de laatste drie jaar in verschillende steden in India. In wezen brengen van uw ideeën tot leven. Meer dan een weekend, in 50 uur.

Onder andere dingen die ik had een kans om meer over de In50hrs initiatief uit te vinden. Met het evenement terug naar Chennai komen dit weekend, hier zijn enkele interessante vragen die Anand heeft beantwoord ons te vertellen wat In50hrs is alles over.

We hebben een paar goede hadden: eventifier.co was een van de producten gebouwd tijdens In50hrs. Er is Tourmyapp, Kobster.com (een e-commerce onderneming in de corporate stationaire ruimte), Unclassroom.com, Huntshire.com, Komparify (een mobiele app die u toelaat om uw gebruikspatronen te controleren en vervolgens de plannen te optimaliseren), en etc. Wij hebben dicht bij 280 prototypes gebouwd had, ongeveer 100 producten en 25 startups ontstaan ​​tot nu toe.

Wij doen opmerken bepaalde belangrijke eigenschappen tussen een prototype dat schepen versus sterft in de laptop. Een daarvan is letterlijk de kloof van om naar de andere kant door het product lanceren op het web. Maar het onderscheid tussen een goede prototype en een die niet is, is het marktonderzoek dat gaat in het begrijpen van het probleem echt goed. We denken ook prototyping en hacking (in hackathons) zijn twee heel verschillende dingen.

We hebben een zes maanden pre-accelerator programma waarin we helpen de prototypes om producten te worden – en dat betekent, gaan door de ontwikkeling van de klant, het verkrijgen van de juiste prijs punten, lijmen en het nakomen van de value proposition en zelfs het krijgen van een paar van de inkomstengenererende klanten aan boord.

In50hrs is uitgegroeid tot een geweldige plek en een neutrale omgeving aan teamgenoten, goede mentoren te vinden, en tik eveneens in een ecosysteem van ondersteuning. Post-In50hrs, we nog steeds in contact te blijven, bijvoorbeeld door middel van een Facebook-groep, waar mensen te delen waar ze zijn en krijgen steun van de gemeenschap. Op die manier, het is als een virtuele incubator van soorten.

We nodigen een aantal van de teams die ging in de vorige editie (3 maanden voor) en vraag hen om te komen en te delen wat werkt en niet werkt voor hen, in elke editie in elk van de steden. Er zijn een aantal goede learnings op wat zij veronderstelde niet werkte, of niet verwachten, maar werkt voor hen, zodat het leren lus verder.

Wij geloven dat er drie fasen om het bouwen van een tech-startup

Fase 0: Identificeer een probleem – in het geval u niet vinden, kun je wat hulp hier te komen; Fase 1: Bouwen van een prototype (In50hrs); Fase 2: Build product (Pre-Accelerator-programma); Fase 3: Bouw het opstarten (Accelerator-programma)

We hebben dit in een visuele vorm op http://www.thestartupcentre.com/model

Tot nu toe zijn de aantallen die we 400+ deelnemers, ongeveer 180 Prototypes gebouwd hebben gezien, en 28 Startups ontstaan.

Vijay Anand kan worden bereikt over twitter @vijayanands

Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie training

Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce battle

Waarom de Chinese India’s Hike boodschapper hebben omgevormd tot een eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren

Wat zijn enkele interessante prototypes van de vorige gebeurtenis die ging over tot grote producten te worden?

Start-Ups, Deakin Uni, Ytek kick off machine learning algoritme onderzoek voor de simulatie opleiding; E-commerce; Flipkart en Paytm worden direct rivalen, het instellen van het podium voor de e-commerce strijd; Start-Ups,? Waarom de Chinese India’s Hike bode in een getransformeerd ? eenhoorn en wat WhatsApp kunnen leren, e-commerce; Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

? Uber lijdt $ 1.2b halfjaar verlies: Aangeven

Wat zijn een aantal interessante trends en inzichten uit In50hrs?

Wat is uw rol in het voeden van deze ideeën verder dan alleen maar prototypes? Heb je mentor / broeden een aantal van hen?

Heeft u iets te doen dan mentoring / het verstrekken van een platform?

Is er een follow-up na het evenement uit te vinden hoe dat idee daadwerkelijk heeft geholpen echte problemen op te lossen?

Betekent dit platform hen te helpen een echt product te bouwen of het in staat stelt hen enkel om ideeën te creëren en neem dan een andere route daadwerkelijk verder te gaan en iets waardevols te bouwen?

Hoeveel ideeën in de afgelopen 3 jaar sinds de start van het evenement vooruit zijn gegaan naar startups te worden?