HP Compaq TC4400 recensie

Klein formaat convertible tablet-pc’s zijn, op papier, een ideale combinatie van vorm en functie: ze zijn licht en dus draagbaar; ze kunnen worden gebruikt als standaard notebooks, en dankzij hun draaien scherm, kan ook werken in de Tablet PC-modus ( hetzij op het bureau, of, als het licht genoeg is, in de holte van een arm). nieuwe HP Compaq TC4400 toont elk teken van het aanbrengen van het wetsvoorstel mooi, en met zijn vingerafdruk herkenning en aantrekkelijke prijzen kon goed in het oog.

Ontwerp

Dit is niet de kleinste convertible tablet-pc die we hebben gezien, maar 28.5cm de TC4400 door 23.5cm footprint niet te veel ruimte op het bureau. Op 3 cm dik, heeft het geen prijzen te winnen voor zijn bijzonder dun, en we zouden liever een lichtere belasting dan 2,1 kg. Als je gaat naar het TC4400 te gebruiken op de hoef in de Tablet-modus, kunt u vinden het een beetje zwaar na een tijdje.

U kunt de HP Compaq TC4400 gebruiken, hetzij als een gewone clamshell notebook of tablet-modus, door zwenken het scherm rond een scharnier zodat het scherm kijkt naar buiten en dan en tot het plat neer op het toetsenbord. Er is een zeer goede scharniermechanisme voor het houden van de twee helften van de notebook stevig geklemd samen in zowel de clamshell en Tablet PC-modus.

HP heeft gekozen voor de touch-screen actief in plaats van passief te maken. Met de laatste optie, zou je kunnen gebruiken elk werktuig aan te boren naar het scherm zijn geweest, voor de hand liggende een wezen een vingertop. Echter, het actieve scherm vereist het gebruik van een digitale pen. HP biedt slechts één, dus je zult moeten zorgen niet te verliezen. Deze woont in een huis aan de linkerkant van het scherm, dus het is gemakkelijk te bereiken met de TC4400 in zowel tablet of notebook-modus.

Het scherm maatregelen 12.1in. van hoek tot hoek, en is ontworpen zichtbaar buiten als binnen te zijn. Het heeft een maximale resolutie van 1024 bij 768 pixels, wat een beetje laag voelt – we zeker hadden moeite het werken met twee document ramen open op hetzelfde moment.

Het toetsenbord is responsief, hoewel aanraking typisten kunnen vinden dat het bedrag van de reis sleutel vertraagt ​​ze een beetje naar beneden: vinden we dat minder rendement is meer bevorderlijk voor snel typen. Een volledige hoogte nummer rij wordt bekroond door een rij van half-size functietoetsen aan de linkerkant van dat is een kleine Esc-toets. De PgUp, PgDn, Thuis, End, worden Insert en Delete, geperst in de rechterkant van deze rij, die een beetje wennen nam. Toch heeft HP maakte ruimte voor een grote Enter-toets en een omgekeerde T-sectie in de rechter benedenhoek voor de cursor controle.

Het touchpad dat zit onder het toetsenbord is voorzien van een verticaal scrollen ruimte aan zijn rechterzijde. Er is ook een wijzende stok genesteld tussen de G H en B toetsen. Als u wenst om dit te gebruiken voor de cursor controle, kan een extra paar muisknoppen zitten direct onder de spatiebalk te bewijzen handiger dan die onder het touchpad.

Zittend boven de half-size rij met functietoetsen aan de rechterzijde van de TC4400 is een reeks van vier knoppen. Drie daarvan zijn voor de volumeregeling (omhoog, omlaag en mute), terwijl de vierde lanceert een raam presentaties instellingen waaruit u een vermogen regeling kan kiezen, schakelen tussen displays interne, verlengd of dual display, en uitvoeren van uw gekozen presentatie software.

Als u de TC4400 in de Tablet PC-modus, deze knoppen zijn niet beschikbaar. Je hebt wel toegang, maar om verschillende elementen varieerden rond het kader van het scherm, en natuurlijk de verschillende havens, connectoren en schakelaars rond de randen van de notebook.

Neergelegd in het scherm surround, aan de top in portrait-modus, is een vingerafdruklezer, plus een knop voor het uitwerpen van de stylus op de onderste rechterkant. Op de rechterbovenhoek rand (in staand) zit een jog wiel dat verticaal scrollen afhandelt. We vonden dit erg handig bij het surfen op het web of het lezen van lange documenten, maar nog steeds nodig de stylus ook, bijvoorbeeld aan te boren op koppelingen in webpagina’s. Naast de jog dial is een knop die de Windows Task Manager wordt geopend (u zult de stylus nodig hebben om toegang te krijgen tot de tabbladen en knoppen).

Er zijn drie knoppen op teh rechtsboven in het scherm surround die ook de stylus nodig. Men draait het scherm 90 graden voor elke tap, een andere opent de Input Panel voor handschriftherkenning of tekstinvoer met behulp van de Tablet PC’s tappable keyboard, en de derde opent de ‘Q Menu’ – een algemene ruimte waar u de helderheid, het volume en andere kunt configureren instellingen.

Het is jammer dat HP heeft een aantal van deze functies, zodat afhankelijk van de stylus gemaakt, en heeft niet de draaiknop nuttiger door de uitvoering van de cursor bewegen en click-to-selecteren evenals scrollen gemaakt.

Kenmerken

Onze review-exemplaar van de HP Compaq TC4400 had een Intel Core 2 Duo T7200 draait op 2,0 GHz in zijn hart. Er is slechts 512 MB RAM, hoewel de TC4400’s paar DIMM-slots zal op vrijwillige basis tot 4 GB RAM-geheugen. Onze review unit had Windows XP Professional Tablet PC Edition geïnstalleerd.

Graphics accleration wordt afgehandeld door de GMA 950-module geïntegreerd in de Intel 945GM Express chipset. Grafisch geheugen, tot 224MB van het, dynamisch afgezonderd door de GMA 950 van systeem-RAM – een andere goede reden om de 512 MB die wordt geleverd als standaard te upgraden. Opslag wordt geleverd door een 60GB Fujitsu harde schijf spinnen bij 5.400 rpm. Er is een Intel PRO / Wireless 3945ABG Wi-Fi-adapter, met Bluetooth hanteren kortere afstand draadloze verbindingen; infrarood is ook aanwezig, met een poort aan de voorkant naast een reeks van statusindicator brandt. Een Broadcom NetXtreme controller zorgt voor bedrade 10/100/1000 Ethernet.

Er is geen optische drive en geen FireWire (IEEE 1394) connector, hoewel de specificaties vel op de website van HP bepaalt dat deze aanwezig is.

De twee zijkanten en de achterkant van het systeem worden doorspekt met poorten en aansluitingen, met een USB 2.0-aansluiting op elk. De linkerrand bevindt zich ook het belangrijkste aan / uit schakelaar, een kleine knop om draadloze communicatie in- en uitschakelen, en een Info Centre knop die, wanneer ingedrukt, opent een venster met diverse hulpprogramma’s zoals draadloze communicatie management en instructies over het gebruik van de vingerafdruk lezer. We zouden aparte hardware regelaars voor Bluetooth en Wi-Fi hebben de voorkeur.

Aan de rechterzijde, naast een USB-aansluiting, er audio in- en uitgangen, een SD kaartlezer en een Type II PC Card. Aan de achterkant ther zijn de RJ-11 (modem) en RJ-45 (Ethernet) connectors, de derde USB-poort, het stopcontact, een externe monitor connector en en S-Video out poort.

Prestaties en levensduur van de batterij

De HP Compaq TC4400 is niet bijzonder klein of licht (het gewoon niet in slaagt om de status van ‘ultraportable’ te bereiken door het breken van de 2kg limiet). Sterker nog, het kan bewijzen ongemakkelijk om te gebruiken in Tablet-modus voor langere tijd. Het is ook gehinderd door het ontbreken van een ingebouwde optische drive – lijkt er ruimte voor één, dus misschien zou het het gewicht voorbij een accptable niveau versterkt.

We vonden het frustrerend te hebben om de stylus te gebruiken om een ​​deel van de controles bij in de Tablet-modus openen: HP kan een beetje meer gedachte in user interface design in dit opzicht hebben gezet.

Het verhogen van het RAM van de TC4400 is een goed idee, vooral als u van plan bent om te upgraden naar Windows Vista in de toekomst. Let wel dat geïntegreerde graphics van de TC4400 is de weergave van de nieuwe Aero-interface Vista zal in de weg en kunnen andere elementen van de gebruikerservaring beïnvloeden.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop