Maakt merk erfgoed materie in consumentenelektronica?

We hebben scheuren in de robuuste enterprise wapenrusting van Research in Motion gezien vorige week na een storing haalde de benen van het bedrijf voordat een wereldwijd publiek.

We hebben gezien Hewlett-Packard stap verwijderd van zijn meest bekende product, de consument laptop, omdat het de onderneming rechtbanken.

En vandaag zien we Motorola herleven de meest populaire moderne merk, RAZR, voor een nieuwe Google Android smartphone op Verizon Wireless.

In de vluchtige wereld van de technologie, is het erfgoed uit?

Motorola denkt van wel. Ik laat mijn collega’s op deze website bieden de volledige specificaties vervallen (4.3 in. Scherm en een 7,1 mm profiel onder hen), maar ik vind het interessant dat, na jaren van ploeteren in Android en het creëren van nieuwe merken (Xoom, diverse Droid modellen waarvoor Verizon licenties de naam, MOTOBLUR), het bedrijf komt volledige cirkel.

Welke vraag ik me af, echt waar: heeft erfgoed (op zowel de bedrijfs- of productnamen niveaus) relevant zijn voor u bij het maken van een aankoop? Maakt het uit voor de producten die u koopt voor uw huis? Maakt het uit voor de producten die u koopt voor het kantoor? (Is het product zelf te houden aan haar reputatie? Zo niet, hoe snel heeft reputatie vervagen?)

In een wereld waar meerdere bedrijven hebben een hand in het bouwen van een product – de chipmakers, de middleware providers, de overzeese fabrikanten, de in-house ontwerpers, die allen model-to-model zou kunnen veranderen – het is een wonder dat erfgoed bestaat helemaal.

Consumentenelektronica: de Guns ‘N’ Roses van gadgets.

Data Centers, IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen, Data Centers; Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Voor mij is RAZR sterk geïdentificeerd met de flip form factor. Het altijd betekende dun, natuurlijk, maar dat is de vereniging die ik heb. Zal de nieuwe worden overschaduwd door de originele iconische reputatie?

IBM lanceert nieuwe Linux, Power8, OpenPower systemen

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Delta zet prijskaartje op systemen uitval: $ 150 miljoen winst vóór belastingen

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren