Na Google-Motorola, wat is het eindspel voor RIM en BlackBerry?

Zoals ik gisteren al besproken, Google’s $ 12,5 miljard dollar overname van Motorola Mobility is een game-changer voor de draadloze industrie.

Hoe dit gaat uit te spelen op de lange termijn is onzeker. Het valt nog te bezien of de overname is een pure “Patent Play”, waar Google behoudt haar relatie met haar OEM / ODM voor Android smartphones en tablets en maakt gebruik van intellectueel kapitaal en patenten Motorola’s als een schild tegen Apple en Microsoft.

Dit is wat Google momenteel handhaaft als zijn huidige lijn van denken over hun bedrijf blog.

Maar we weten dat wat Google zet als het publieke gezicht misschien niet precies wat er uiteindelijk gebeurt zoals mijn collega Ed Bott heeft gesuggereerd.

Als alternatief, Motorola wordt een “meest begunstigde natie” als een fabrikant van apparaten en boerderijen uit ODM en andere contract manufacturing en component supply werken om bedrijven als HTC en Samsung, in rollen die zij van oudsher hebben gediend alvorens naar buiten komen met hun eigen merk productlijnen.

Ik besproken uitvoerig wat de Aziatische ODM voor aanvullend inkomen in de eerste of tweede scenario, dat is om te werken met Microsoft en HP en contract productie / design Windows en WebOS-apparaten kon doen.

Maar wat te denken van Research in Motion en de BlackBerry? Hoe werkt dit keerpunt van invloed op het bedrijf en die productlijn de toekomst?

Wall Street blijft teleurgesteld met de prestaties van RIM en heeft gesuggereerd dat in de nasleep van deze Google-Motorola Nieuwe Wereld Orde, dat de problemen van de Ontario, Canada gevestigde firma’s enige gaan verergeren en een soortgelijk partnerschap of een overname van het bedrijf kunnen zijn noodzakelijk om het bestaan ​​te ondersteunen.

Samenwerking; Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek;? Enterprise Software; Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro, Enterprise Software, Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september, Enterprise Software; HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal

Ik heb al eerder aangegeven dat RIM is een dode bedrijf lopen. Op basis van het bedrijf de huidige prestaties en de niet-uitvoering en sell-al over belangrijke strategische producten, zoals de BlackBerry PlayBook, ik ben er zeker van dat dit nog steeds de waarschijnlijke eindspel. Maar er zijn ook andere scenario’s die mogelijk de onderneming en haar technologie kan redden.

Dit kan onder meer de sloop het grootste deel van het huidige management team en het bevorderen van mensen op de engineering / productontwikkeling kant beslissende veranderingen in het assortiment, zoals het versnellen en bemannen van de QNX elkaar in om het bedrijf te duwen in de richting van de volgende generatie technologie sneller en de stopzetting van de ontwikkeling op de oudere BlackBerry OS 7 handsets.

Dit zou ook waarschijnlijk vereisen een gezamenlijke inspanning om een ​​volledige herziening van de BES-infrastructuur te maken om native ondersteuning van QNX, evenals het vrijgeven van de inheemse e-mail en agenda’s / PIM apps voor QNX op de PlayBook en QNX handsets in een tijdig, dat zou geen sinecure zijn.

Bovendien zou software engineering middelen op passende wijze worden geprioriteerd dat momenteel werken aan de SDK voor Adobe Air, Webworks, de inheemse C ++ development kit (op dit moment in de vroege beta) en de Android / Java “Players” voor QNX.

Hierdoor zou developer relations eveneens moet deze nieuwe prioriteiten of grotere inspanning op bepaalde gebieden weerspiegelen.

Hoewel Android compatibiliteit zeker QNX toegang tot een grote bibliotheek van de huidige applicaties zou geven, kan het heel goed zijn beperkte middelen een onnodige afleiding gegeven van RIM, evenals een verhoogd risico gezien de onzekerheid van Google’s bedoelingen met Android post-Motorola acquisitie.

Ik heb een paar problemen met dit omdat vanuit het perspectief van Microsoft, RIM is niet een schone aankoop, zoals je naar te kijken, zelfs in de veronderstelling dat het bedrijf waarschijnlijk op zijn laagste kapitalisatie zou worden verworven als de situatie het meest somber lijkt en zelfs de weggegooid of minder waardevolle stukken aan Microsoft zou kunnen worden verkocht.

Wat zou Microsoft profiteren van een RIM-aankoop? Het belangrijkste zou BES en de back-end BlackBerry-Secure Messaging-infrastructuur, die zou worden in de vorm van de verschillende datacenters gebonden in de dragers en de wereldwijde exploitatie van het netwerk centra van RIM zijn.

De beveiligde messaging-infrastructuur zou moeten worden herschreven of gemaakt om te werken met Windows Phone 7 en Windows 8, die geen sinecure zou zijn, dus Microsoft haar toestellen als zou de markt te brengen “Windows Phone en Windows 8 tablets met BlackBerry Enterprise Messaging.”

Maar naast het porten dat meer dan bij Windows, Microsoft zou waarschijnlijk moeten datacenter infrastructuur te consolideren en reorganiseren RIM, zodat het past in het beste met zijn eigen. Elke manier waarop je kijkt naar dit, zijn we waarschijnlijk op zoek naar grote ontslagen bij RIM als Microsoft komt aan de redding.

De andere activa die Microsoft zouden gebaat zijn bij een RIM overname zou de schat aan 10.000-15.000 patenten (waarvan 3000 + zijn mobiele / draadloze industrie octrooien) dat RIM houdt, evenals de Canada-gebaseerde mobiele telefoon productie, ontwerp en engineering bedrijf.

Potentieel Microsoft kunnen deze gebruiken als een verdediging tegen eventuele toekomstige omstreden activiteiten van Apple en andere partijen.

Een deel van deze mobiele patenten omvatten de BlackBerry keyboards waarvoor het bedrijf staat bekend om op de handsets die Microsoft zouden kunnen een licentie aan bedrijven als Nokia, Samsung en HTC.

Dit alles IP is het DNA van wat maakt een BlackBerry een BlackBerry.

Net als bij Google verwerven van Motorola, zou het niet duidelijk zijn als de handset productie en design team zou nog steeds worden bewaard en als RIM een soortgelijke status “meest begunstigde natie” voor Windows Phone toestellen en Windows 8 tablets zou hebben.

RIM blijft een onafhankelijke mobiele technologie bedrijf en trekt zich terug uit een duikvlucht

RIM en haar technologie wordt overgenomen door een grotere entiteit

RIM wandelingen in het witte licht en wordt verslonden in stukken door techno-gieren

Anders dan hun entertainment producten divisie die produceert de XBOX 360 en de Kinect, zou ik geneigd te denken dat Microsoft niet zou willen worden in het totale bedrijf van het maken en verkopen van consumentenelektronica-apparaten zoals Apple, maar dat is slechts een instinct.

Wij zouden ook moeten aannemen dat BlackBerry OS 7 en QNX beiden zou een slachtoffer van de oorlog met een Microsoft-overname, en dat QNX waarschijnlijk zou worden verkocht aan een bedrijf van belang dat voor embedded systemen die nodig zijn de RTOS.

Kandidaten voor QNX kunnen zijn bedrijven als Intel (die al Wind River gekocht voor embedded systemen) AMD, Freescale Semiconductor, een auto-industrie leider als General Motors of zelfs een belangrijke CE / Industriële electronica bedrijf als General Electric, Philips en Siemens. Of misschien lucht-en ruimtevaart, zoals General Dynamics, Boeing en Lockheed-Martin.

Voorbij Microsoft, zijn er andere mogelijkheden. Mijn collega Zack Whittaker gesuggereerd dat misschien Samsung, die kunnen worden op zoek naar andere bronnen van inkomsten in het licht van Google / Motorola, geïnteresseerd zou zijn in het bezit van RIM hardware engineering, octrooien, BlackBerry OS en QNX zijn.

Maar ik voel dat het onwaarschijnlijk is dat Samsung wil dat de overhead van het runnen en onderhouden van de wereldwijde back-end infrastructuur ter ondersteuning van BlackBerry Enterprise Messaging. Zodat een deel zou moeten worden afgestoten.

Zack denkt ook dat de nationalisatie een optie zou kunnen zijn, maar ik denk dat Canada’s got veel ernstiger problemen te kampen met.

Ik denk niet dat Canada gaat “bail out” RIM. Het kan een belangrijke technologie zorg voor het land, maar het is niet gebonden in financiële systeem Canada’s zoals banken zijn. Terwijl mensen baan verliezen, en het zou verschrikkelijk zijn voor Ontario economie, zal het land niet zinken of zwemmen op fortuinen of verarming van RIM.

Met betrekking tot de andere grote techs? Ik vind het onwaarschijnlijk dat HP zou willen naar een andere mobiele bedrijf zelf, ook al is de BES / BlackBerry Enterprise Messaging-infrastructuur zou een uitstekende toegevoegde waarde voor WebOS. En ik zie niet in Amazon springen in dit ook al is er een mogelijke Cloud spelen hier.

Orakel? Larry Ellison heeft zeker een aantal rare dingen gedaan de laatste tijd, en hij is in oorlog met Google, dus ik zal het niet helemaal korting.

Wie anders? Wat dacht je van een grote Aziatische banken / investering bezorgdheid dat zou willen bezitten RIM voor exclusief gebruik in Azië / Pacific, waar het product is nog steeds sterk? Van alle mogelijke scenario’s, ik denk dat dit is veel waarschijnlijker dan iets anders hierboven beschreven.

RIM zou waarschijnlijk om het schip in Noord-Amerika en Europa te verlaten met het oog op de regelgeving en de nationale veiligheid voldoen om een ​​dergelijke verkoop te voldoen, echter.

Het zou een enorme cultuurschok aan de Canadese firma zijn als ze aan de Chinese, Koreaanse of Japanse meesters te melden, maar hey, PalmSource kregen uiteindelijk opgezogen door de Japanners een stelletje jaar terug. Dit soort dingen zou me helemaal niet verbazen.

Zoals ik al zei, kunnen sommige onderdelen meer wenselijk om sommige bedrijven dan anderen, en we misschien op zoek naar een Nortel-stijl bod voor octrooien, bedrijven en IP, waarin het bedrijf eindigt het krijgen uit elkaar gescheurd en verkocht in brokken.

Wat denk je dat de meest logische eindspel voor RIM zal zijn? Praat terug en laat me weten.

Wat is het organiserend principe van de hedendaagse digitale werkplek?

Sweet SUSE! HPE haken en ogen zelf een Linux distro

Apple vrij te geven iOS 10 op 13 september, MacOS Sierra op 20 september

HPE offloads ‘niet-essentiële’ software assets om Micro Focus in 8800000000 $ deal