ACLU klaagt US gov’t via NSA-Verizon dataverzamelingsmethoden

De storm rond de National Security Agency over zijn verzameling van gegevens optreden en beleid is nog groter geworden.

De Amerikaanse regering heeft verzameld miljoenen gegevens Verizon klanten, waaronder telefoontje en location-based data, in het kader van een top geheime orde die werd gelekt naar een Londense krant.

de ontdekking afgelopen woensdag dat het agentschap is het verzamelen van miljoenen Verizon Wireless klantgegevens en call data op een dagelijkse basis: Deze keer is het terug naar wat begon het debacle te gaan.

Nu, de American Civil Liberties Union is het indienen van een rechtszaak tegen de federale regering over zijn “dragnet overname” van de telefoongegevens van Verizon Business Network Services.

De non-profit organisatie diende de klacht in de Verenigde Staten District Court in het Southern District van New York op dinsdag.

De in het pak genoemde verdachten zijn National Intelligence regisseur James Clapper, NSA directeur luitenant-generaal Keith Alexander, minister van Defensie Charles Hagel, FBI-directeur Robert Mueller, en procureur-generaal Eric Holder.

Advocaten van de ACLU zeker geen blad voor de mond in de 12-pagina filing, lambasting Foreign Intelligence Surveillance Act en de Patriot Act, in het bijzonder.

Hier is een fragment over de betrokkenheid van de NSA met Verizon

Veiligheid; Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer, veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen; Innovatie; Tesla krijgt goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor $ 2600000000 SolarCity overname

De praktijk is verwant aan snatching elke Amerikaan het adresboek-met annotaties detaillering wie we spraken, toen we spraken, voor hoe lang, en van waar. Het geeft de overheid een uitgebreid overzicht van onze verenigingen en openbare bewegingen, het onthullen van een rijkdom aan details over onze familiale, politieke, professionele, religieuze en intieme verenigingen.

De ACLU verwees ook naar zijn houding als een Verizon klant om haar klacht wat extra geloofwaardigheid te geven, verder met het argument dat de NSA dataverzamelingsmethoden strijd zijn met de Eerste en de Vierde amendementen.

bewaking van hun communicatie (hierna “Mass Call Tracking”) van de overheid kan de regering om gevoelige en vertrouwelijke informatie over hun werk en klanten te leren, en het is waarschijnlijk een chilling effect op de klokkenluiders en anderen die anders zouden contact Eisers voor juridische bijstand .

Om te controleren of de volledige klacht, bladert u door de onderstaande document

Witte Huis benoemt eerste Federal Chief Information Security Officer

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

FBI detecteert inbreuken in de Amerikaanse staat stemsystemen

Tesla krijgt goedkeuring van de mededingingsautoriteiten voor $ 2600000000 SolarCity overname