AMD’s Q2 beter dan verwacht; ziet Q3 winst vooruit

tweede kwartaal AMD’s gekenmerkt verliezen en een 18 procent daling van de omzet, maar kwam in beter dan schattingen.

Het bedrijf meldde een tweede kwartaal verlies van $ 74.000.000, of 10 dollarcent per aandeel, op een omzet van $ 1160000000. De non-GAAP verlies was 9 dollarcent per aandeel in het kwartaal.

Wall Street was op zoek naar een verlies van 12 dollarcent per aandeel op een omzet van $ 1110000000.

In een verklaring, AMD CEO Rory Read zei herstructurering inspanningen hebben vruchten afgeworpen en het bedrijf streeft naar leveren “significante omzetgroei en een terugkeer naar winstgevendheid in het derde kwartaal.”

Het bedrijf, waarvan de traditionele CPU bedrijf toonde verbetering ten opzichte van het eerste kwartaal. Grafische chips waren off van een jaar geleden. Het bedrijf sloot het kwartaal af met 9.928 werknemers, een daling van 11.737 een jaar geleden.

Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s

Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips

Nvidia lanceert virtuele GPU monitoring, analytics

Processors; Intel lanceert 7de generatie processors 4K UHD duwen om de massa’s, processors, Visie en neurale netwerken te rijden vraag naar krachtigere chips; Data Centers; Nvidia lanceert virtuele GPU bewaking, analyse, hardware, AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen

AMD slaat terug tegen Intel dominantie met Zen