HP 2533t Mobile Thin Client recensie

De desktop is dood, lang leve de thin client desktop. Naar aanleiding van de trend van het migreren van applicaties in het datacenter, zijn thin clients steeds populairder geworden. We vonden HP’s eerste mobiele thin client aan een betrouwbaar systeem tegen een redelijke prijs.

Procedure Test; We misplaatste de levensduur van de batterij, terwijl de machine stationair draait – dit geeft ons een maximale levensduur van de batterij score. Terwijl ingelogd op een server beoordelen we de batterij weer tijdens het uitvoeren van applicaties – Battery Eater 2.7 wordt gebruikt voor dit doel.

We kijken ook naar duidelijke vertraging in het scherm-update als gevolg van de externe verwerking bij het omgaan met complexe afbeeldingen (vertragingen worden beïnvloed door de bandbreedte van het netwerk in plaats van de lokale rekenkracht).

De machine werd subjectief beoordeeld in termen van design kwaliteit en vakmanschap.

Design en functies; De HP 2533t is een zeer compacte unit geschikt voor het leven op het bureau of onderweg. Styling is eenvoudig met grote oppervlakken afgewerkt met geborsteld aluminium. Er is een beetje van de flex in het scherm, maar het lijkt stevig genoeg voor de meeste doeleinden. Het 12,1-inch scherm heeft een resolutie van 1,280×800 en de gehele machine alleen woog 1,5 kg inclusief cell batterij (voeg een ander 430g voor de accu en snoer).

Het toestel kwam met 1 GB RAM-geheugen, uitbreidbaar tot 2 GB en er is slechts één geheugenslot. De functietoetsen zijn erg klein, maar voor de rest toetsen zijn van de standaard grootte en hebben zeer duidelijke labels. Beide touchpad en point-stok aanwezig zijn.

Het besturingssysteem is Windows XP Embedded – een gekapt versie van Windows voor thin clients. Toepassing platforms vooraf geïnstalleerd op het systeem waren Citrix en Java. Altiris software stelt IT-medewerkers op afstand elke eenheid beheren. Gebouwd in software wordt opgeslagen op een 1 GB PATA flash module.

Zowel bedraad (gigabit) en draadloze netwerken worden ondersteund door de 2533t. Andere poorten bevatten VGA, 3x USB, modem-aansluiting, docking port en microfoon / hoofdtelefooningang. Er zijn ook slots voor SD- en PCMCIA-kaarten. Als optie kan de PC-kaartsleuf worden vervangen door een smart card reader. Een andere optie is de batterij capaciteit, met drie-, zes- en negen-cel versies beschikbaar zijn. De geteste eenheid werd voorzien van een zes-accucel.

Deze apparaten zijn bedoeld voor draaiende te houden zonder dat u een hoofdpijn. Het gaat niet alleen om veilige, up-to-date software. De hardware is zeer betrouwbaar. Niet alleen zijn er geen interne drives (naast het RAM-station) – er zijn ook geen fans en bewegende delen, wat betekent dat het niet kan slijten.

Een ventilatorloze machine heeft een laag energieverbruik om oververhitting te voorkomen. De 2533t maakt gebruik van een ultra low voltage VIA C7 1GHz processor. Hoewel het niet krachtig door de moderne normen is meer dan voldoende voor de meeste kantoortoepassingen – vooral gezien het feit dat vaak tijden ernstig verwerking plaatsvindt op een externe server.

De kracht drain bij stationair toerental is ongeveer 15W met gebruik oplopend tot 17W wanneer actief. Een enkele processor kan deze vorm van stroom te trekken, terwijl een full size desktop veel meer zou kunnen gebruiken, gezien de behoefte aan macht van drives en monitoren.

Verdict, Stationair, de batterij duurde bijna zeven uur. We hielden de CPU loopt met iteratieve berekeningen in een Java-toepassing die ook het scherm actief blijven, dit alleen maar verminderde levensduur van de batterij naar beneden tot vijf uur 10 minuten. Zoals verwacht scherm frame rates minder dan ideaal zijn bij het gebruik van remote desktop, maar het uitvoeren van toepassingen geladen van een server of web-gebaseerde toepassingen (bijvoorbeeld Java applets en Web Start-toepassingen) zal goed werken.

Citrix en Java Web Start en Microsoft Internet Explorer elk bieden u mogelijkheden voor het gebruik van applicaties zonder de noodzaak voor lokale opslag van gegevens of toepassingen. Dit betekent eenvoudig systeembeheer.

Wanneer u een nieuwe werkplek nodig hebben, is er geen noodzaak om nieuwe software te installeren – gewoon inloggen op de server en gaat u weg. Schalen uw IT-infrastructuur is zeer eenvoudig op voorwaarde dat uw core servers kan de benodigde gebruikers af te handelen.

Bij AU $ 999 is het niet goedkoper dan een gewone laptop, maar de besparingen van een hoge betrouwbaarheid en lage set-up zou kunnen zijn de moeite waard. De garantie van drie jaar (een jaar op de batterij) is goed, maar waarschijnlijk onderschat de ware betrouwbaarheid. Verlengde servicecontracten zijn ook beschikbaar. De HP-website biedt diverse informatie over de 2533t waaronder forums en informatie over het recyclen van ongewenste machines.

Microsoft Sprightly, Take Ten eerste: Maak boeiende content op uw smartphone

Xplore Xslate D10, First Take: Een stoere Android tablet voor veeleisende omgevingen

Kobo Aura ONE, First Take: Groot-screen e-reader met 8GB opslagruimte

Getac S410, First Take: Een stoere, outdoor-vriendelijke 14-inch laptop