Na het enorme hacks werden deze chief executives gegeven raises

()

Je zult vaak horen dezelfde oude spiel uit bedrijven die net door hackers hebt geraakt. “We nemen veiligheid serieus,” zeggen ze. “We bieden u krediet bescherming.

Wat je zelden hoort is het geluid van de deur raken baas van de onderneming op de weg uit de executive suite.

De gemiddelde zakelijke kosten van een data-inbreuk in de VS is een iets meer dan $ 7.000.000, volgens een recente Ponemon studie. Een nieuwe dag, een nieuwe hack en kleine veranderingen. Bedrijven bieden hun excuses, ze slikken een boete of twee, en verder gaan.

Maar verwacht geen boetes uit van het loon van de chief executive om te komen.

Het zijn de klanten die om nieuwe credit cards te krijgen, hun wachtwoorden te veranderen, en zorgen over identiteitsdiefstal, fraude, of een ding op hun naam.

Een terugblik op het jaarloon pakjes chief executives suggereert een schril contrast tussen de verantwoordelijkheid die zij dragen voor niet-naleving en de bedragen die ze mee naar huis nemen. De chief executives van bedrijven die zelden hebben gehackt (of helemaal niet) naar de financiële controle van hun kant.

In een spot-check van de grootste hacks dat gebeurde in de afgelopen jaren, het is niet ongewoon voor de beloning van bestuurders op te gaan in het kielzog van een data-inbreuk.

MySpace zet hack nog 427 miljoen wachtwoorden te koop aangeboden; Een hacker beweert te verkopen miljoenen Twitter accounts; Nu kunt u zien of uw LinkedIn-account was gevangen in 2012 hack, een van de grootste hacks gebeurde vorig jaar, maar niemand opgevallen; tumblr onthult e inbreuk op de veiligheid; 171 miljoen VK.com accounts gestolen door hackers; Hacker zet 51 miljoen file sharing accounts te koop op donkere web; Wendy’s toegeeft credit card hack is veel erger dan eerst gedacht; Ubuntu forums hacken blootstelt 2 miljoen gebruikers; Oracle onderzoek naar schending gegevens op Micros point-of-sale divisie; Epic’s forums weer gehackt, met duizenden logins gestolen; Miljoenen Steam spel sleutels gestolen na hacker breaches gaming site; hackers stal 43 miljoen Last.fm accountgegevens in 2012 strijd

Dingen blies deze week toen Dido Harding, de chief executive van TalkTalk, een Britse internet en telefoon provider, zag haar loonzakje bijna verdrievoudigen in grootte in de nasleep van een verwoestende hack, waarbij hackers gestolen persoonlijke informatie op vier miljoen klanten. Harding salaris geschaald naar ongeveer £ 2.810.000 ($ 4.12m) dankzij een cash bonus en een pay-out als onderdeel van de onderneming op de lange termijn incentive plan (LTIP) tussen 2012 en 2015 – beide figuren waren de helft van het maximale bedrag dat ze kon ontvangen onder haar contract.

Harding zei later de bonus zou worden gedoneerd aan een goed doel. Toch geen cash bonus uitgegeven in het kielzog van een massale hack is een klap in het gezicht voor klanten die als gevolg van het bedrijf slechte gebrek aan vooruitziendheid geleden.

Een Britse parlementaire verslag stelt het verhogen van straffen voor gehackte bedrijven en koppelverkoop CEO betalen aan cybersecurity prestaties.

Waarom werd niet Harding ontslagen – of op zijn minst, waarom werd ze beloond? De realiteit is dat het zelden voor dat een chief executive om de vallende zwaard van Damocles geconfronteerd met in het kielzog van een dergelijk instrument minpunt.

Veiligheid, de kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar, veiligheid, MedSec aangeklaagd wegens St. Jude pacemaker kwetsbaarheid verslag; veiligheid, de Verenigde Staten de rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies, veiligheid, ontdekt Sophisticated Mac OS X backdoor

De Britse parlementaire commissie onderzoek naar de schending zei in een vernietigend rapport publiceerde vorige week dat een “deel van de CEO beloning wordt gekoppeld aan een effectieve cyberveiligheid”, en dat bedrijven moeten een chief information (of security) benoemen.

De commissie merkte ook op dat de Britse privacy waakhond kan alleen maar fijn een bedrijf maximaal £ 1.000 ($ 1.460) voor een data-inbreuk.

Elk gehackte bedrijf zal duurt een reputatierisico hit – een mishandeling in de media, of misschien een tik op de vingers van een regulator.

In bijna elke grote inbreuk op gegevens van een bedrijf chief executive houdt hun hoofdhuid, zolang de financiële hit niet opwegen tegen groei, investeringen en – cruciaal van allemaal – de verkoop. In de meeste gevallen inbreuken nauwelijks wiebelen een bedrijf de beurskoers – hoewel TalkTalk lijkt de uitzondering op die regel.

Veiligheid lijkt alleen maar toe te doen tot chief executives wanneer het begint te verkopen schaden. Maar gezien de mogelijke schade voor de klant – risico’s tot krediet, identiteitsdiefstal en fraude – het is onvergeeflijk voor executives om miljoenen te nemen aan bonussen en contant geld in op de lange termijn belegging terwijl de klanten betalen voor het gebrek aan veiligheid zorgvuldigheid van een bedrijf .

Niets zou de dynamiek van cybersecurity veranderen meer dan wanneer een leidinggevende persoonlijk verloren geld voor elke klant record dat werd gestolen.

De kosten van ransomware aanvallen: 1000000000 $ dit jaar

MedSec aangeklaagd wegens St. Jude pacemaker kwetsbaarheid rapport

US rechtshandhaving te gooien online oplichters achter de tralies

Sophisticated Mac OS X backdoor blootgelegd

Dit jaar in HACKS