Wissen van een drive in Mac OS X: stap voor stap

Met Mac OS 10.3 – El Capitan – Apple heeft de Secure Leeg prullenmand functie verwijderd. Waarom? Want met solid state drives – SSD’s – Apple kon niet garanderen dat een veilig wissen eigenlijk zouden de gegevens te wissen.

Stap 1

Dus wanneer je een Mac te verkopen – die bijna allemaal SSD’s hebben gehad voor de laatste 4 jaar – het gebruik van Secure Prullenbak legen met een oudere versie van OS X, of vertrouwen Prullenbak legen om nuke uw gegevens is vragen om problemen. Volg deze instructies en uw gegevens zullen goed en echt worden verdampt.

Nuking de gegevens op uw systeem schijf nukes ook Mac OS X. Dus je nodig hebt om je Mac opstarten uit een externe schijf – een USB-stick of externe schijf of SSD met Mac OS geïnstalleerd. Als u alleen versleutelen van uw systeemschijf – niet te wissen – kunt u eenvoudig toepassen FileVault op zijn plaats.

Breng Systeemvoorkeuren door te klikken op het Apple-menu in de linker bovenhoek.

Klik op System Preferences

Klik nu op Beveiliging en privacy.

Klik op Beveiliging en privacy.

Klik nu op FileVault. Schakel FileVault op. U wordt gevraagd om een ​​wachtwoord optie te kiezen.

Opslag; NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni, Cloud, Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia, datacenters, Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren; opslag; Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

U vindt de optie om het wachtwoord op iCloud of persoonlijk te houden. Als u het beschermen van uw dagelijkse Mac, adviseer ik het houden van het wachtwoord op iCloud. Als je niet een afdruk van het wachtwoord – neem een ​​screenshot – en bewaar deze op een veilige plaats. Als u het wachtwoord verliest u zou kunnen verliezen al uw gegevens!

Als u meer dan één account op uw Mac – iets wat ik aanbevelen voor het oplossen van problemen – wordt u gevraagd of u wilt dat account om toegang te hebben. Klik op Inschakelen gebruiker, voer het wachtwoord van die account en je goed om te gaan.

Zodra je dat hebt gedaan, klikt u op Doorgaan en het volgende venster zal u vragen om de Mac opnieuw opstarten om de FileVault-encryptie te starten.

Afhankelijk van de grootte van uw schijf en hoe vol het is, kan encryptie overal van minuten tot uren.

Als je gewoon wilt uw MacBook gegevens te beschermen in geval van verlies, dan kunt u nu stoppen.

Zodra encryptie voltooid is de Veiligheid & Privacy paneel in Systeemvoorkeuren ziet er zo uit

Nu start de Mac OS Disk Utility, die is gelegen in de map Hulpprogramma’s in Applicaties. Kies de schijf die u wissen en klik op Wissen.

Een dropdown-venster zal u waarschuwen dat u over alle gegevens gewist zijn. Klik op Wissen. Het opnieuw formatteren zal een minuut of minder te nemen.

Stap 4 niet daadwerkelijk de gegevens te wissen. Het zet alleen de aandrijving datastructuren alsof de schijf leeg waren, maar de onderliggende gecodeerde bestanden zijn er nog steeds, en het wachtwoord kunnen worden op de schijf.

Om de volledige verwijdering te verzekeren ga terug naar stap 2 en herhaal de stappen, die veel sneller zal verlopen, omdat de schijf lijkt nu leeg te zijn. Na de tweede encryptie en het wissen voltooid is uw gegevens zijn voorgoed verdwenen.

Nu opnieuw installeren van Mac OS X als het een systeem schijf en je Mac is schoon en klaar voor de verkoop.

Terug toen schijven waren 30MB, was het niet te moeilijk te onthouden wat er op hen. Maar de huidige terabyte schijven zijn te groot om te vertrouwen op uw geheugen. Veilig, er geen spijt van!

Reacties welkom, zoals altijd.

NetApp introduceert mid-tier systeem voor data meren, partners met Zaloni

Michael Dell over de sluiting van EMC deal: ‘We kunnen denken in decennia’

Dell Technologies lanceert: Hier is wat te kijken als Dell, EMC, een schare van enterprise bedrijven te combineren

Facebook open bronnen ZStandard data compressie-algoritme, is bedoeld om de technologie te vervangen achter Zip

Stap 2

Stap 3

stap 4

stap 5

De Storage Bits nemen