Zij voegt hieraan toe fair use, safe harbor bepalingen Copyright Act

De Australische regering heeft de voorgestelde wijzigingen van de Copyright Act gepubliceerd om een ​​fair use bepaling als onderdeel van de amendementen die gericht zijn op de aanpassing aan de digitale wereld, met de exposure draft verstrekken van uitzonderingen voor educatieve en culturele instellingen, maar ook voor mensen met een handicap uit te voeren.

De wijzigingen van de Copyright Act 1968 zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat bibliotheken, archieven, onderwijsinstellingen, culturele instellingen en de sector beperking hebben “redelijke toegang” tot auteursrechtelijk beschermde inhoud, met gebruik van een auteursrechtelijk beschermd materiaal vormt geen inbreuk.

Onder de voorgestelde wijzigingen, Section 113E dekt eerlijke handel voor het doel van de toegang voor personen met een handicap; s113G-K omvat openbare bibliotheken, parlementaire bibliotheken en openbare archieven voor het behoud, onderzoek en administratie, s113L-M omvat “belangrijke culturele instellingen” ten behoeve van bewaring en s113N-U heeft betrekking onderwijsinstituten kopiëren en communiceren werkt en uitzendingen over de toestand van een op vergoeding overeengekomen.

“De voorgestelde wijzigingen voor de toegang handicap van de verschillende bestaande uitzonderingen en beperkingen in de wet die helpen om de toegang tot auteursrechtelijk beschermd materiaal voor bepaalde toegestane organisaties en individuen te consolideren,” de regering verklaarde in haar Guiding vragen document.

Het wetsontwerp stelt ook twee aparte stand-alone uitzonderingen, één voor instellingen bijstaan ​​van personen met een handicap en een voor gebruik door particulieren (eerlijke handel) …

De voorgestelde conservering uitzonderingen van toepassing op openbare bibliotheken en archieven, parlementaire bibliotheken en voorgeschreven belangrijke culturele instellingen. Het is de bedoeling dat dit over het algemeen zal onder andere een bibliotheek of archieven die deel uitmaken van een onderwijsinstelling vormt, maar dat er bibliotheek of archiefmateriaal in het bezit van een onderwijsinstelling (of een andere instelling, zoals een museum), dat niet toegankelijk is voor het publiek beschikbaar gestelde hetzij rechtstreeks, hetzij via IBL.

Dit betekent dat, in potentie, de uitzondering zou niet van toepassing op de bibliotheek of archiefmateriaal in het bezit van een educatief (of een ander type) instelling die niet toegankelijk is voor het publiek.

De wijzigingen hebben ook toegetreden tot artikel 18.81 van de onlangs ondertekende Trans Pacific Partnership door de uitvoering van bredere “safe harbor” -bepalingen van online auteursrecht toegang te dekken.

“De voorgestelde wijzigingen uit te breiden van de huidige ‘veilige haven’ bepalingen in de wet om een ​​breder scala van diensten, met inbegrip van onderwijsinstellingen en andere online diensten (zoals online zoekmachines, bulletin boards en cloud storage services) te dekken,” de leidende vragen document zegt.

Volgens het Ministerie van Communicatie, de ontwerp-amendementen vereenvoudiging van de wetgeving door het stroomlijnen van licentieovereenkomsten voor educatieve wettelijke licentie bepalingen voor het kopiëren en de communicatie van auteursrechtelijk beschermde inhoud, vereenvoudiging van regelgeving voor archieven, bibliotheken en culturele voorzieningen op “het behoud kopieën” van auteursrechtelijk beschermd materiaal te maken; het verstrekken van meer toegang tot niet-gepubliceerde werken, en uitbreiding van veilige haven bepalingen om zoekmachines, universiteiten en bibliotheken te beschermen tegen online auteursrechtinbreuk mechanismen.

Electronic Frontiers Australia (EFA) is verheugd over de veilige haven bepalingen, maar zei dat de wijzigingen zijn “onvoldoende”, zoals ze zijn niet breed genoeg.

“EFA is echter teleurgesteld dat de overheid blijft zinvolle voortgang van de invoering van een brede flexibele fair use bepaling te vermijden, zoals werd in hun november 2013 rapport van de Australian Law Reform Commissie aanbevolen op het auteursrecht en de digitale economie,” de EFA zei in een verklaring op donderdag ochtend.

Een brede flexibele uitzondering fair use is een goed achterstallige hervorming die is van cruciaal belang om ervoor te zorgen Australië is in staat om volledig te profiteren van digitale innovatie door de invoering van de broodnodige flexibiliteit binnen de wet die het mogelijk maken van nieuwe technologieën en diensten worden ontwikkeld en op de markt gebracht in Australië.

Zonder een dergelijke uitzondering, volgens de EFA stoel David Cake, de wet zal verouderde blijven, vooral in vergelijking met soortgelijke wetten in andere landen.

Copyright Act van Australië is verouderd en niet meer fit for purpose in het digitale tijdperk. Een brede flexibele uitzondering fair use staat centraal in het auteursrecht in de Verenigde Staten, Singapore, Israël en andere landen die de wereld leiden in digitale innovatie. Als de regering ernst is met digitale innovatie, moeten ze verhuizen naar fair use voeren … zonder verder uitstel.

Enterprise Software; TechnologyOne tekenen AU $ 6,2m deal met de landbouw; NBN, NBN zal Australië in een ‘leidende positie:? Bill Morrow, innovatie, Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent, innovatie, quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek financieringsronde

De voormalige Labour-regering had aanvankelijk opgeroepen tot een herziening van de Wet op het auteursrecht in 2012 na te gaan of de wet werd achterhaald door de veranderingen in de digitale technologie, en of het derhalve moet worden bijgewerkt.

Dit werd al snel na gevolgd door de Australian Law Reform Commission (ALRC) het indienen van een rapport aan de regering over de kwestie. Echter, in december 2013, Australische procureur-generaal George Brandis aangegeven het voornemen van de regering om het rapport op een laag pitje te zetten tot 2014.

In februari 2014 werd het ALRC het rapport, getiteld Auteursrecht en de digitale economie, uiteindelijk ingediend in het parlement, waarin diverse bepalingen worden toegevoegd aan de gewijzigde wetgeving.

De ALRC had aangevoerd dat vergelijkbaar is met de wetten in de Verenigde Staten, een ‘fair use’ uitzondering wanneer een persoon wordt beschuldigd van inbreuk op auteursrechten binnen de vernieuwde Auteurswet moet worden geschetst.

Onderzoek in het kader van de berichtgeving, beoordeling, kritiek, satire, parodie, citaat, niet-commercieel privé-gebruik, professioneel advies en incidentele of technische doeleinden werden ook aanbevolen door de ALRC te worden vrijgesteld van vervolging wegens schending van het auteursrecht, maar waren niet opgenomen in de exposure draft.

De technologie sector zou met name hebben geprofiteerd van de toevoeging van de niet-commercieel privé-gebruik en technisch gebruik vrijstellingen, zoals ze data caches, cloud computing, digitale opname zou dekken, en het overbrengen van de inhoud.

De ALRC heeft eerder gezegd dat als deze vrijstelling niet in de wetgeving zijn opgenomen, dan is de huidige fair dealing clausules moeten worden geconsolideerd en uitgebreid op te nemen.

In augustus, de procureur-generaal ministerie opdracht gegeven voor een kosten-batenanalyse in de amendementen in om de kosten effecten die fair use zou opleggen aan auteursrechthebbenden, samen met het auteursrecht gebruikersgroepen te onderzoeken.

Bij de uiteindelijke indiening van het rapport, ALRC commissaris Jill McKeough waarschuwde dat het ontbreken van dergelijke bepalingen de voortgang van de digitale economie van Australië zou belemmeren.

“Fair use is een flexibele uitzondering die kan worden toegepast op nieuwe technologieën en diensten, wat cruciaal is in de digitale economie”, zei ze in een verklaring in februari vorig jaar.

Fair use kan het publieke belang bij de toegang tot materiaal te vergemakkelijken, nieuwe productieve doeleinden te stimuleren en concurrentie en innovatie te stimuleren. Maar fair use beschermt ook de belangen van de schrijvers, muzikanten, filmmakers, uitgevers en andere rechthebbenden.

Auteursrechtelijke kwesties hebben een consistent probleem doordringt de Australische wetgeving en de politiek, met beide huizen van het parlement passeren van de piraterij website-blokkerende Bill half juni te worden. De nieuwe Copyright amendement (Online schending) Act 2015 zal toestaan ​​rechthebbenden om een ​​rechterlijk bevel blok buitenlandse websites die worden geacht te auteursrechtelijk inbreukmakend materiaal bevatten of de gebruiker toegang tot het auteursrecht overtreding materiaal, zoals peer-to-peer torrenting websites vergemakkelijken verkrijgen met inbegrip van The Pirate Bay.

De overheid heeft een kosten-batenanalyse of detail wie de kosten van de uitvoering van de regeling die voorafging aan het passeren van deze wet zou dragen niet bestellen, echter.

Een three-strikes beleid voor de Australiërs die betrapt downloaden van auteursrechtelijk beschermd materiaal is ook uitgebracht in de vorm van een ontwerp-code (PDF) van de internet service providers (ISP’s) en houders van rechten, die werden gevraagd mee te werken aan de code door de procureur-generaal George Brandis en Communicatie minister cum premier Malcolm Turnbull eind vorig jaar.

In de rechterlijke macht, de Australische Federale Hof in april besteld ISP iiNet, Dodo, Internode, Adam, Amnet en Wideband aan de klant gegevens in verband met 4726 IP-adressen die zou hebben geschonden het copyright van Dallas Buyers Club (DBC) beschrijven door het downloaden van inbreukmakende kopieën van de film met dezelfde naam – maar als gevolg van DBC voortdurend achtervolgen buitensporige schade, de rechtbank heeft sinds verwierp de procedure, tenzij DBC daartoe een verzoek in februari.

De kosten-batenanalyse over de aanbevelingen van de ALRC’s in de Privacy Act is naar verwachting worden afgerond tegen het einde van dit jaar, maar moet nog worden gepubliceerd.

De overheid is het aanvaarden van inzendingen op zijn voorstellen tot wijziging van de Auteurswet tot 12 februari 2016, op 17:00 AEDT.

? TechnologyOne tekent AU $ 6,2m deal met Landbouw

NBN zal Australië in een ‘leidende positie’: Bill Morrow

Victoria is gericht op het gebied van dromen voor de lokale tech talent

Quantum computing kan hebben gescoord in Australisch onderzoek subsidieronde